Major League

Major League

Den nordamerikanska baseball-ligan MBA innehåller 29 lag från USA Kanada. Som publiksport räknat, är baseball en av världens största sporter, och den amerikanska ligan är inget undantag, då MBA lockar omkring 80 miljoner betalande åskådare varje år. Lagen i ligan spelar 162 matcher enbart i grundserien och serien TV-sänds till stora delar av världen, med ett stort internationellt intresse. Inom baseball finner man även det största antalet licensierade spelare, omkring 35 miljoner och sporten var även en OS-gren mellan 1992 och 2008.

Bäst betalda idrotten

Vill man tjäna pengar på sin idrott, bör man satsa på just baseball i Nordamerika. Inom MBA finns de bäst betalda idrottarna och enbart i topplaget New York Yankees går över 228 miljoner dollar åt, för att ge lön åt de 25 spelarna. I modern tid är Alex Rodriguez en av de största spelarna, och även bäst betalda, då han tjänade in över tre miljarder kronor under sin karriär.

Babe Ruth

Liksom i de flesta andra idrotter är det närmast omöjligt att komma överens om, vem som är de “största”. Babe Ruth som var aktiv basebollspelare under första delen av 1900-talet spelade 22 säsonger innan han drog sig tillbaka 1937. Tillsammans med Alex Rodriguez, som pekade under 2000-talet, räknas han till baseball-historiens största.