NBA

NBA

NBA eller National Basketball Association som det står för, är den allra högsta basketserien i hela världen och en av USA:S populäraste idrotter att följa. Ligan innehåller lag från både USA och Canada och grundades 1946 av olika ägare av alla olika ishockey arenor runt om i Nordamerika.

NBA är här för att stanna

Sedan serien startades har både nivån och intresset för basketen ökat markant och spelet är idag förknippat med mängder av stjärnor som hyllas på samma nivåer som olika megastjärnor inom exempelvis nöjesindustrin. Ett av de allra största basketlagen i ligan är Chicago Bulls som har rekordet för den bästa säsongen då man 1995-1996 endast förlorade tio matcher av totalt åttiotvå stycken. Ligan har utvecklats under åren med ett antal olika regler. En av de mer spektakulära är att man 2012 började bötfälla spelare som “filmar” eller på andra sätt försöker tillskansa sig fördelar genom att fuska.

Michael Jordan

En av de största legenderna i ligans historia är basketspelaren Michael Jordan, som till största del hade sin karriär i Chicago Bulls. Han innehar det högsta poängsnittet någonsin och hade en fantastisk karriär mellan 1984 och fram till 1993. Michael jordan gjorde även comeback som 40-åring men lade basketbollen på hyllan relativt snart 2003.